Maarit Pietiläinen

TIETOA MINUSTA

Psykoterapeuttikoulutettava Itä-Suomen yliopisto UEF/Lyhytterapiainstituutti Oy, Sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI), Psykiatrisen puolen sairaanhoitaja (AMK), Kulttuurituottaja (AMK), Kliininen asiantuntija/mielenterveys- ja päihdehoitotyö -koulutuksessa YAMK/JAMK

Opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopistossa/Lyhytterapiainstituutissa. Tarjoan opintoihin liittyvää terapiaa Jyväskylässä ja etäyhteydellä missä vain. Olen myös sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI) ja tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja kertaterapiaa.

Työskentelen psykiatrisessa asumiskuntoutuksessa sairaanhoitajana ja toimin terapiapalveluja tarjoavana sivutoimisena itsenäisenä ammatinharjoittajana. Psykoterapiaopintojen lisäksi teen parhaillaan mielenterveys- ja päihdehoitotyön kliinisen asiantuntijaopintojeni opinnäytetyötä.

Minulla on kokemusta laaja-alaisesti mielenterveystyön kentältä eri näkökulmista, niin psykiatrisen erikoissairaanhoidon eri osastojen, mielenterveyskuntoutujien perheiden kuin psykiatrisen kuntoutuksen puolelta, yhteensä yli 10 vuoden ajalta.

Terapeuttina minulle on tärkeää, että asiakas kokee tulevansa kuulluksi sekä kohdatuksi ilman ennakkoasenteita. Ratkaisukeskeisyydessä ei katsota ihmisiä diagnoosien kautta ja menneisyys ei määrittele sitä mitä olet nyt, eikä tulevaisuuttasi. Terapeuttina kuljen vierelläsi. Työskentelemme yhdessä, mutta sinä määräät suunnan, minkä tulet löytämään itsestäsi. Työskentely on aina asiakasta kunnioittavaa, asiakaslähtöistä.