Maarit Pietiläinen

TIETOA MINUSTA

Psykoterapeuttikoulutettava Itä-Suomen yliopisto UEF/Lyhytterapiainstituutti Oy (2020-2024), Sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI), Psykiatrisen puolen sairaanhoitaja (AMK), Kulttuurituottaja (AMK), Kliininen asiantuntija/mielenterveys- ja päihdehoitotyö -koulutuksessa YAMK/JAMK

Opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopistossa/Lyhytterapiainstituutissa. Tarjoan opintoihin liittyvää terapiaa Jyväskylässä ja etäyhteydellä missä vain. Olen myös sertifioitu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (IASTI) ja tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa ja kertaterapiaa. Tarjoan kohtaamisia myös hypnoterapeuttisella työotteella asiakkaan sitä toivoessa.

Toimin terapiapalveluja tarjoavana itsenäisenä ammatinharjoittajana. Psykoterapiaopintojen lisäksi työstän mielenterveys- ja päihdehoitotyön kliinisen asiantuntijaopintojeni opinnäytetyötä.

Minulla on kokemusta laaja-alaisesti mielenterveystyön kentältä vuosien ajalta eri näkökulmista, niin psykiatrisen erikoissairaanhoidon eri osastojen, mielenterveyskuntoutujien perheiden kuin psykiatrisen kuntoutuksen puolelta.

Terapeuttina minulle on tärkeää, että asiakas kokee tulevansa kuulluksi sekä kohdatuksi ilman ennakkoasenteita. Ratkaisukeskeisyydessä ei katsota ihmisiä diagnoosien kautta ja menneisyys ei määrittele sitä mitä olet nyt, eikä tulevaisuuttasi. Terapeuttina kuljen vierelläsi. Työskentelemme yhdessä, mutta sinä määräät suunnan, minkä tulet löytämään itsestäsi. Työskentely on aina asiakasta kunnioittavaa, asiakaslähtöistä.