Hinnat


Psykoterapia ja lyhytpsykoterapia


Tarjoan psykoterapeuttina psykoterapiaa, lyhytpsykoterapiaa, kertakonsultaatiota ja hypnoterapeuttisia kohtaamisia. Olen Valviralta psykoterapeutin ammattioikeudet saanut Soteri-rekisteröity palveluntuottaja. Kelan kuntoutuspsykoterapiaa tulen antamaan päätösten saavuttua yksilöpsykoterapiana yli 16-vuotiaille. Omakustanteisesti käyvien osalta tapaan kaikenikäisiä, myös pari- ja perhetapaamisia. Teen lisäksi koulutuksia.

Toimin itsenäisenä palveluntuottajana palvelupisteessäni Jyväskylän Vapaudenkadulla ja etäyhteyksin. Voit varata käyntiajan Jyväskylän Vapaudenkadun vastaanotolle tai etävastaanotolle joko Minduun ajanvarauksesta tai suoraan yhteyttä ottamalla - en työn luonteesta johtuen pysty vastaamaan puheluihin, joten yhteydenotot vain tekstiviestillä tai sähköpostitse. Toistaiseksi käynneistä ei tule Kanta-kirjausta, vaan kirjaus toteutetaan lain mukaisesti manuaalisesti. 

Asiakkaan toiveesta käynnit voidaan toteuttaa myös lyhytterapiana tai valmennuksena, jolloin käynnit eivät ole psykoterapiaa, vaan keskusteluapua, jossa käytetään ratkaisukeskeistä lyhytterapiatyömenetelmää. Lyhytterapia/valmennuskäynnit eivät ole virallisia hoitomuotoja ja niitä ei laki valvo (ei lain vaatimaa kirjaamista). Psykoterapian ja lyhytpsykoterapian, mitkä ovat virallisia hoitomuotoja, osalta puolestaan kirjaukset tehdään aina lain edellyttämällä tavalla.

Tulen tarjoamaan Kelan kuntoutuspsykoterapiaa heti kun Kelan päätös palveluntuottajuudesta saapuu ja on myönteinen. Tällä hetkellä KELA-psykoterapian alkamista odottavien paikat heti kesän aloitukselle alkavat olla jo täynnä, tilaa on vielä yhdelle (tilanne 16.6.2024) eli voit kysellä paikkaa sähköpostitse. Voit myös kysellä lyhyempikestoista lyhytpsykoterapiaa tai kertakonsultaatiota sekä KELA-psykoterapian aloitusta ensi syksylle tai talvelle. Varauduthan tuolloin, että KELA-psykoterapian alkamisajankohta tulee riippumaan siitä, miten omakustanteisesti käyvien asiakkaiden terapiaprosessit tulevat päätökseen. 

Tutustumiskäynnille voit halutessasi varata aikaa jo nyt - suosittelen aina käymään, mikäli se on vain mahdollista, useammalla psykoterapeutilla tutustumiskäynnillä, sillä jokainen psykoterapeutti on omanlaisensa. Tutkimusten mukaan psykoterapian tuloksiin vaikuttaa eniten psykoterapeutin ja asiakkaan yhteistyösuhde, enemmän kuin esim. psykoterapiasuuntaus. Siksi on oleellista löytää hyvä työskentelysuhde, ja työskentelysuhteen pitää tuntua toimivalta molemmista osapuolista, sekä asiakkaasta että psykoterapeutista. Psykoterapeuttia etsiessä ei siis ole kyse vain siitä, että asiakas lähtee etsimään ja valitsemaan psykoterapeuttia itselleen, vaan päätös lähteä työskentelemään yhdessä pohjaa aina molemminpuoliseen halukkuuteen ja päätökseen terapiasuhteesta. 

Omakustanteisesti käyvien asiakkaiden kanssa työskentelen suullisen sopimuksen pohjalta käynti kerrallaan -periaatteella eli arvioimme säännöllisesti yhdessä, onko vielä tarvetta jatkokäynneille, ja käyntitiheys sovitaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. 

Mahdollisen Kelan kuntoutuspsykoterapian aloituksen osalta teemme aina kirjallisen sopimuksen yhteistyön aloittamisesta, jossa käymme läpi mitä yhteistyöstä sovitaan ja millä ehdoilla yhteistyötä tehdään ennen kuin allekirjoitamme Kelan sopimuksia kuntoutuspsykoterapiasta. Varauduthan siis, että tutustumiskäynnin lisäksi on muutama, vähintään yksi käyntikerta ihan käytännöistä sopimiseksi ennen varsinaisen Kelan kuntoutuspsykoterapiasopimuksen tekemistä. Siten varmistamme, että olemme molemmat ymmärtäneet yhteneväisesti, millä ehdoin yhteistyötä olemme lähtemässä tekemään ja varmistamme molemminpuolisen sitoutumisemme säännölliseen 1-3 vuoden yhteistyöhön. Mikäli sopimusehdot eivät tunnu sinusta tai minusta hyvältä, on molemmilla vielä tässä vaiheessa mahdollisuus perääntyä ja olla allekirjoittamatta sopimusta.

Yhteistyön jatkumisen edellytys on sovitussa pysyminen eli yhteistyö ei jatku, vaan se keskeytetään mikäli sopimuksesta ei pidetä kiinni. Toisinaan hankaluudet pitää kiinni sovituista asioista saattavat johtua elämäntilanteen muutoksista tai itse voinnin asettamista haasteista, ja silloin on hyvä arvioida, onko nyt oikea ajankohta psykoterapialle. Psykoterapiaprosessi vaatii paljon voimavaroja asiakkaalta ja toisinaan sen ajankohta ei ole vielä. Suosittelen, mikäli lääkärin arviosta on kulunut pidempi aika, käymään hakemassa päivitetyn arvion, etenkin jos voinnissa/terveydentilassa on tapahtunut muutosta lääkärin lausunnon jälkeen. Tällä pyrimme varmistamaan psykoterapian soveltuvuutta asiakkaan sen hetkiseen vointiin/tilanteeseen ja arvioimaan asiakkaan voimavarojen riittävyyttä psykoterapiaprosessin läpikäymiseen.       

Vakuutus- ja mahdollisten Kela-asiakkaiden kanssa työskentelyotteeni on tiiviimpi ja odotan sinun olevan sitoutunut käymään säännöllisesti ja tiiviisti,  1-2 x viikossa vastaanotolla, jotta psykoterapiaprosessi pääsee kunnolla käyntiin ja terapiasuhde pääsee syntymään syventyen luottamusta ja tuloksia edistävälle tasolle. Psykoterapiassa tuloksia ei pysty varmuudella kukaan takaamaan, mutta psykoterapeuttina ja palveluntuottajana en näe kuntoutumisen kannalta tuloksellisena työskentelyä, jossa yhteistyöaika käytetään lähinnä tilannepäivitykseen pitkien tapaamisvälien vuoksi. 

Kela-psykoterapian osalta huolehdithan myös, että omat lausuntosi ja päätöksesi ovat ajantasalla ja pääset aloittamaan käynnit ajankohtana, josta on alustavasti sovittu. Vaihtoehtoisesti voit käydä vastaanotolla omakustanteisesti ja säännöllisesti, varaten siten paikan itsellesi, kunnes lausuntosi ovat kunnossa ja saat tarvittavat päätökset.

I also work in English. Please contact for more information.


MINDUU

 • Vapaat ajat Jyväskylän Vapaudenkadulle tai etävastaanotolle löytyy Minduusta:  https://minduu.fi/fi/profiili/maarit_pietilainen Voit myös ottaa suoraan yhteyttä tekstiviestitse/sähköpostitse.
 • Maksut käynnin yhteydessä ensisijaisesti MobilePaylla, tarvittaessa voimme tehdä sopimuksen laskutuksesta. Laskulla maksaessa laskuun lisätään toimistomaksu (3,40€/lasku). MobilePaylla maksaessa ei tule lisäkuluja. Maksun viivästymisestä menee normaalit maksu- ja peruutuskäytäntöjen mukaiset lisäkulut ja maksamaton lasku siirtyy tarvittaessa perintään. Huomaathan, että uutta vastaanottoaikaa ei ole mahdollista varata/pitää mikäli on maksamattomia, jo erääntyneitä laskuja.
 • Peruutukset/ajan siirrot vähintään 48h ennen varattua aikaa, alle 48h peruutuksista, ja paikalle tulematta jättämisestä menee aina täysi käyntimaksu, mistä tulee lasku sähköpostitse. 
 • Mikäli asiakas peruu Kela-psykoterapiakäynnin alle 48h ennen varattua aikaa tai jättää vain tulematta, menee käynnistä tuolloin täysi käyntimaksu, mistä Kela ei maksa korvausta eli asiakas maksaa tuolloin itse peruuttamastaan tai käyttämättä jättäneestään käynnistä täyden käyntihinnan 102,60€, mikä laskutetaan asiakkaalta.
 • Sairastapauksissa ajan siirto lääkärintodistusta vastaan kuluitta myös alle 48h ennen vastaanottoa.
 • Minduussa tarjolla on vain aloitusaikoja uusille asiakkaille, nykyisten asiakkaiden kanssa sovin käyntiajat henkilökohtaisesti asiakkaan toiveita kuunnellen.
 • Psykoterapiassa on aina ensin tutustumiskäynti, jossa yhdessä mietimme, aloitammeko terapiasuhteen. Tutustumiskäynti ei vielä automaattisesti sido asiakasta eikä myöskään psykoterapeuttia yhdessä työskentelyyn.
 • Otathan ensimmäiselle käynnille henkilöllisyystodistuksen mukaasi.


Maksu- ja peruutuskäytännöt

Minduun kautta varatuissa käynneissä maksu ensisijaisesti MobilePaylla tapaamiseen tullessa tai tarvittaessa sopimuksella laskulla, jolloin saat laskun käynnistäsi suoraan sähköpostiisi (toimistomaksu 3,40/lasku).

Mahdollisissa peruutus- ja sairastapauksissa toimitaan sen mukaisesti mitä yllä palveluiden kuvauksissa on mainittu. Huomioithan, että lievissä, ei lääkärissä käyntiä vaativissa äkillisissä sairastumisissa vastaanottoaika vaihdetaan etävastaanottoajaksi (puhelu tai video, jos linkki ehtii tulla) tai vaihtoehtoisesti asiakas voi perua koko käynnin huomioiden, että käynnistä menee tuolloin täysi vastaanottomaksu mikäli peruutus tehdään alle 48h varatusta ajasta.

Varatulle, peruuttamattomalle ajalle saapumatta jättämisestä menee aina täysi käyntimaksu, mistä tulee lasku sähköpostitse ja mikäli käyttämättä jätettyä käyntiä ei maksa viimeiståän maksumuistutuksella, siirtyy lasku perintätoimiston hoidettavaksi. 

Pakettina myytävät käynnit ovat hinnoiteltu sopimushintaiseksi ja näin ollen asiakas voi keskeyttää ne halutessaan vain omalla kustannuksella. Pakettina myydystä palvelusta ei ole mahdollista saada maksua takaisin, mikäli käynnit on jo aloitettu

Omakustanteisesti käyvien asiakkaiden kohdalla käyntitiheys määräytyy ratkaisukeskeisyyden periaatteen mukaan asiakkaan toiveiden mukaisesti. Huomaathan kuitenkin, että psykoterapiaprosessi ei välttämättä edisty tuolloin, jos käynnit menevät lähinnä tarpeeseen selittää tapaamisten välisiä tapahtumia  - saatat tuolloin kokea, että käynneistä ei ole mitään hyötyä. Tiiviimmät käynnit alkuun mahdollistavat psykoterapiaprosessin käynnistymisen ja terapiasuhteen syventymisen luottamukselliseen ja tuloksia edistävälle tasolle.

Mahdollisten Kelan kuntoutuspsykoterapia- ja vakuutusasiakkaiden kanssa työskentelyotteeni on tiiviimpi ja odotan sinun olevan sitoutunut käynteihin tiiviisti ja säännöllisesti, 1-2 x viikko. Katson säännöllisyyden ja tiheyden käyntien olevan kuntoutumistasi edistävää, enkä näe satunnaisten tapaamisten hyödyttävän kuntoutumista, jos työskentelyaika kuluu lähinnä siihen, että teemme päivitettyä tilannekatsausta.Koen myös psykoterapeuttina, että kyetäkseni palveluntuottajana vastaamaan tarpeeseesi parhaan kykyni mukaan, vaatii se säännöllistä tapaamisia terapiasuhteen syntymiseksi ja psykoterapiaprosessin käynnistymiseksi. Laadimme ennen Kelan ja vakuutusyhtiöiden sopimuksia keskinäisen sopimuksen yhteistyöstämme ja mikäli sovitusta ei pidetä kiinni, yhteistyö tulee päättymään kesken sopimuskauden.

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku ajallaan, keskustelethan siitä kanssani, niin mietitään yhdessä ratkaisua. Jos laskun jättää kokonaan maksamatta tai maksaa toistuvasti laskunsa eräpäivän jälkeen, katson että ei ole psykoterapiaprosessia edistävää, eikä myöskään eettisesti oikein sinua kohtaan jatkaa psykoterapiasuhdetta, jos se aiheuttaa taloudellista ahdinkoa sinulle vaikuttaen siten osaltaan hyvinvointiasi heikentävästi. Uutta vastaanottoaikaa ei ole mahdollista varata/pitää, jos on aiemmista käynneistä jo erääntyneitä laskuja.

Maksumuistutuksesta veloitus on 5€, viivästyskorko korkolain mukaan (11,5%), maksamattomat laskut siirtyvät perintään. Perintätoimiston perinnästä koituvat kulut tulevat asiakkaan maksettaviksi.

Laskulla maksettaessa toimistomaksu 3,40€/käynti/lasku. MobilePaylla maksaessa ei lisäkuluja.

Hinnat tarkistetaan vuosittain (1. kesäkuuta) yleisen kustannustason kehityksen mukaan.

Huomioithan, että varaamalla vastaanottoajan hyväksyt edellä mainitut käytänteet.


Muut käytänteet

 • Tapaaminen onnistuu sekä paikan päällä että etäyhteydellä. Etätapaamista ei ole mahdollista vaihtaa tapaamiseksi Vapaudenkadulla, mutta Vapaudenkadun tapaamisen vaihto etätapaamiseksi onnistuu, kunhan ilmoittaa siitä viimeistään tapaamista edeltävänä iltana tekstiviestitse. 

 • Äkillisen esteen tullessa voit ilmoittaa tapaamisen vaihtamisesta etätapaamiseksi myös lähempänä tapaamisajankohtaa, mutta huomioithan, että tapaan luonnollisesti myös muita asiakkaita eli en välttämättä heti pääse lukemaan viestiäsi / ehdi järjestää etäyhteyslinkkiä. Tapaaminen järjestetään tuolloin puhelimitse ilman kamerayhteyttä.

 • Tulethan tapaamiseen mahdollisimman täsmällisesti sovittuna aikana, jotta edellisellä asiakkaalla on mahdollisuus lähteä rauhassa. 
 • Ilmoitetut vastaanottoajat ja hinnat sisältävät varsinaiseen tapaamiseen käytetyn ajan lisäksi 15min kirjaamisajan/käynti lähdettyäsi vastaanotolta, sekä ennen tapaamista kaiken tapaamista varten edeltävästi tehdyn valmistelutyön.

Kuntoutus-psykoterapia (KELA)


Kelan kuntoutus
psykoterapia Kela-psykoterapiaan oikeutetuille asiakkaille: (Huom! palvelun tarjoaminen riippuvaista Kelan päätöksistä, rekisteröinneistä eli tulen mahdollisesti tarjoamaan tätä palvelua kesästä 2024 alkaen.)

102,60€/45min 

(Kelan osuus 57,60€/45min, 
asiakkaan omavastuu 45,00€/45min)


205,20€/90min

(Kelan osuus 115,20€/90min, asiakkaan omavastuu 90€/90min)


Tutustumiskäynti Kela-psykoterapiaan 102,60€/60min


Lausuntomaksut 

lausunnosta riippuen noin 50€ - 95€
(Kelan korvaus 22,71€, erotus asiakkaalle jäävä omavastuu)


Hoitoneuvottelut

sopimuksin


Laskulla maksettaessa toimistomaksu 3,40€/käynti/lasku. MobilePaylla maksaessa ei lisäkuluja.

Hinnat tarkistetaan vuosittain (1. kesäkuuta) yleisen kustannustason kehityksen mukaan. Hinnat eivät nouse Kela-asiakkailla kesken kuntoutuspsykoterapiakauden (1-3 vuotta).


Lyhytpsykoterapia ja
psykoterapia
 

Psykoterapia 2-20 käynnin lyhytpsykoterapiana omakustanteisesti käyville sekä vakuutusyhtiöiden kautta tuleville asiakkaille:


130€/45min

165€/60min

220€/90min


Pitkäaikaisille (yli 20 käyntikertaa) omakustanteisesti käyville asiakkaille psykoterapian käyntihinta: 

102,60/45min
60min, 75min  ja 90min käynnit sopimushinnoin 


Pitkäaikaisesta omakustanteisesta psykoterapiasta laaditaan kirjallinen sopimus käytänteistä sekä sovitaan ennalta käyntimäärä ja käyntitiheys.


Lausuntomaksut lausunnosta riippuen noin 50€ - 95€


Laskulla maksettaessa toimistomaksu 3,40€/käynti/lasku. MobilePaylla maksaessa ei lisäkuluja.

Hinnat tarkistetaan vuosittain (1. kesäkuuta) yleisen kustannustason kehityksen mukaan.


Kertakonsultaatio


Kertakonsultaatio sisältää 1 käyntikerran, joko 60min tai 90min. Lisäksi voimme tarvittaessa sopia 1-2 kontrollikäynnistä. Voit halutessasi ottaa läheisesi kertakonsultaatioon mukaan.


170€/60min
230€/90min


Kertakonsultaation kontrollikäynti 100€/45min


Hypnoterapeuttinen kohtaaminen


Kohtaaminen hypnoterapeuttisella työotteella (Milton H. Ericksonin malli):

120€/60min


RETEAMING -VALMENNUS sekä 

KOULUTUS- JA LUENTOPYYNNÖT


 • Valmennukset ja koulutukset tilauksesta ryhmille; voimavarakeskeiset workshopit hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyen.
 • Koulutuksia eri mielenterveydenhaasteisiin liittyen; erityisosaamista OCD:sta, myös psykoosisairaudet, persoonallisuushäiriöt, riippuvuudet ym.
 • Ratkaisukeskeisen lyhytterapian työmenetelmät.
 • Hinnat sopimuksen mukaan.

Otathan yhteyttä, jos toivot minua kouluttamaan tai luennoimaan:

maarit@pietimaa.fi 


Näin helppoa on etävastaanoton käyttäminen:


 • Varaa etäyhteysaika ajanvarauksesta tai yhteydenotolla. Saat vahvistuksen varaukselle ja tiedot etävastaanoton ajankohdasta suoraan sähköpostiisi.
 • Vastaanottopäivänä saat viimeistään tuntia ennen varaamaasi aikaa linkin sähköpostiisi, jota klikkaamalla pääset suoraan vastaanotolle joko tietokoneella tai puhelimella, mitään erillisiä ohjelmia ei tarvitse asentaa. Anna ohjelmalle lupa kameran ja mikrofonin käyttöön, jos ne eivät automaattisesti mene päälle.
 • Etävastaanotto toimii tavallisen vastaanoton tavoin. Minduun etäyhteys on Valviran etäpsykoterapiakäyttöön hyväksytty etäyhteys. 
 • Tapaamiset ovat täysin luottamuksellisia. Etätapaamisen linkki on voimassa vain keskustelun ajan, keskustelu ei tallennu minnekään ja se mitä käynnin aikana puhutaan jää täysin sinun ja minun väliseksi.
 • Voit tulla vastaanotolle juuri sellaisena kuin olet mistä päin tahansa. Tervetuloa.

Potilas- ja asiakasrekisteri ja tietosuojaseloste

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU 2016/679), Henkilötietolaki (523/1999) 10 §

Rekisterinpitäjä: Tmi Maarit Pietiläinen (y-tunnus: 3188406-4)

Rekisterin osoite: Vapaudenkatu 43,40100 Jkl

Päivämäärä: 1.1.2024, viimeisin muokkaus 16.6.2024

Yhteyshenkilö ja yhteystiedot:Maarit Pietiläinen, puh: 040 17 525 17, sähköposti: maarit@pietimaa.fi

Rekisterin nimi: Tmi Maarit Pietiläinen, potilas- ja asiakasrekisteri

Rekisterin tarkoitus: psykoterapiapalvelujen toteuttaminen, suunnittelu ja seuranta sekä asiakkaan hoidon ja hoitotoimenpiteiden arviointi ja toiminnasta lain määräämällä tavalla raportointi.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: lain määräämällä tavalla asiakastyöstä kirjaus.

Rekisterin tiedollinen sisältö ja tietolähteet: Potilaslain (785/1992) 12 pykälän mukaiset tiedot ja asiakirjat sisältäen henkilötiedot sekä vain hoidon kannalta oleellisen tiedon asiakkaan tilanteesta. Läheisten tai muiden terveydenhuollon yksiköiden tai viranomaisten kautta saadun tiedon. Potilastiedot ovat salassa pidettäviä (potilaslaki 13 pykälä)

Tietojen luovutukset:Tietoja luovutetaan vain potilaan/asiakkaan suostumuksella, poikkeuksena lain edellyttämät ilmoitusvelvollisuudet; lastensuojelulaki 417/2007 25§, laki terveydenhuollon valtakunnallisista henkilörekistereistä (556/1989) 3§; tartuntatautilaki 589/1986 23 a §. Tietoja voidaan luovuttaa EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, jos asiakkaan hoito välttämättä sitä edellyttää.

Asiakkaan oikeus tietoon: asiakasta informoidaan tietosuojallisesti suullisesti käynnin yhteydessä sekä tämän selosteena avulla.

Rekisterin suojaus: manuaalinen aineisto, lukitussa kassakaapissa säilytetty manuaalinen aineisto psykoterapiakirjauksista, kunnes siirtyminen sähköiseen kirjaamiseen tulee ajankohtaiseksi. Manuaalinen aineisto tullaan säilyttämään lain asettamin ehdoin.

Asiakaskirjojen tarkastusoikeus: asiakkaalla on oikeus tarkastaa tiedot, pyyntö tulee lähettää kirjallisena rekisterinpitäjälle. Tarkastamisen tulisi tapahtua ensisijaisesti asiakkaan henkilökohtaisella käynnillä palvelun luonteesta johtuen. Sähköiseen kirjaamiseen siirtymisen tullessa ajankohtaiseksi tulevat tulevat Kanta-kirjaukset olemaan asiakkaan luettaviksi oma-aloitteisesti OmaKannasta. Sähköiseen kirjaamiseen siirtymisestä tullaan asian tullessa ajankohtaiseksi informoimaan asiakkaita tällä sivulla sekä suullisesti henkilökohtaisesti.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista: asiakkaalla on oikeus pyytää tiedon oikaisua, mikäli havaitsee siinä virheellistä tietoa.