Hinnat


Koulutuspsykoterapia ja koulutuslyhytpsykoterapia


Toimin itsenäisenä ammatinharjoittajana/palveluntuottajana omassa toimitilassani Jyväskylän Vapaudenkadulla ja etäyhteyksin. Lisäksi tarjoan palvelua itsenäisenä ammatinharjoittajana/palveluntuottajana myös Terapiatalo Nosteen tiloissa Jyväskylässä sekä etäyhteyksin. Helsingissä vastaanottoa toistaiseksi vain koulutuspäivien yhteydessä.  

Voit varata Vapaudenkadun vastaanotolle tai etävastaanotolle käyntiajan joko Minduun tai Vellon ajanvarauksesta. Terapiatalo Nosteella on oma ajanvaraus. Omat palveluni ovat kaikissa toimipisteissä asiakkailleni tasapuolisesti täysin samanhintaisia, mutta otathan huomioon, mikäli varaat käyntiajan vastaanotolleni toisen palveluntuottajan (Terapiatalo Noste) kautta, heidän omat laskutuskäytänteensä ja mahdolliset käyntihinnan päälle tulevat lisämaksut.

Minduun/Vellon ajanvarauksen kautta omalle Vapaudenkadun vastaanotolleni ja etävastaanotolle varattujen käyntien osalta hinnat ovat sopimuksen mukaisia kokonaishintoja, mitkä sisältävät kaikki käyntiin liittyvät kustannukset eli hintojen päälle ei tule lisämaksuja, mutta erillisistä psykoterapiasta pyydetyistä lausunnoista tulee psykoterapeutiksi valmistuttuani menemään normaalit lausuntomaksut.

Hinnat ovat vielä kevään 2024 ajan psykoterapiaopintoihin liittyen opiskelijahintoja. Huomioithan, että valmistuessani 5/2024 psykoterapeutiksi käyntihinnat tulevat nousemaan psykoterapian normaaleihin käyntihintoihin.

I also work in English. Please contact for more information.


MINDUU

 • Minduun kautta voit varata aikoja Jyväskylän Vapaudenkadulle tai etävastaanotolle:  https://minduu.fi/fi/profiili/maarit_pietilainen
 • Minduun puolella on tarjolla 45min, 60min ja 90min aikoja koulutuspsykoterapiaan ja 90min aikoja kertakonsultaatioon.
 • Voit varata käynnin myös koulutuslyhytpsykoterapiaan, mainitse tuolloin varauksen lisätiedoissa tulevasi koulutuslyhytpsykoterapiakäynnille. Huomaathan, että käyntihinta määräytyy tuolloin koulutuslyhytpsykoterapian mukaan.
 • Maksut käynnin yhteydessä ensisijaisesti kätevästi MobilePaylla tai jos sinulla ei ole MobilePayta käytössäsi, voimme tehdä tarvittaessa sopimuksen laskutuksesta.
 • Minduun kautta varattu käynti on hinnaston mukainen, käyntihinta sisältää kaiken eli hintojen päälle ei tule lisäkustannuksia, mutta maksun viivästymisestä tulee normaalit maksu- ja peruutuskäytäntöjen mukaiset lisäkulut.

 • Peruutukset/ajan siirrot vähintään 24h ennen varattua aikaa, alle 24h peruutuksista, paikalle tulematta jättämisestä menee aina täysi käyntimaksu, mistä tulee lasku sähköpostitse.
 • Sairastapauksissa ajan siirto lääkärintodistusta vastaan kuluitta myös alle 24h ennen vastaanottoa.
 • Minduussa tarjolla on vain aloitusaikoja uusille asiakkaille, nykyisten asiakkaiden kanssa sovin käyntiajat henkilökohtaisesti asiakkaan toiveita kuunnellen.
 • Koulutuspsykoterapiassa on aina ensin tutustumiskäynti, jossa yhdessä mietimme, aloitammeko terapiasuhteen, yhdessä työskentelyn.


TERAPIATALO NOSTE

 • Vastaanotan itsenäisenä ammatinharjoittajana myös Terapiatalo Nosteen tiloissa Jyväskylän Yliopistonkadulla ja etäyhteyksin.
 • Vapaat aikani Terapiatalo Nosteelle löydät:
  https://terapiatalonoste.fi/ajanvaraus/?employee_from_link=371
 • Nosteen ajanvarauksessa on tarjolla 45min, 60min tai 90min koulutuspsykoterapia- tai koulutuslyhytpsykoterapiakäyntejä tai 90min kertakonsultaatioita. (Koulutuslyhytpsykoterapia löytyy ajanvarauksesta lyhytterapian nimellä ja kertakonsultaatio kertaterapian nimellä.)
 • Ajanvarauksessa on tarjolla vain uusille asiakkaille aloitusaikoja, nykyisten asiakkaiden kanssa sovin seuraavan käyntiajan aina henkilökohtaisesti asiakkaan toiveita kuunnellen.
 • Nosteen ajanvarauksessa tarjolla olevat ajat ovat myös mahdolliseen Kela-psykoterapiaan tutustumiskäynnille tuleville, mikäli asiakas pystyy alkuun, psykoterapeutiksi valmistumiseeni (5/2024) ja mahdollisen Kela-psykoterapian aloittamiseen asti käymään vastaanotolla omakustanteisesti ja säännöllisesti.
 • Huomioithan, että Nosteen tapaamisissa maksu on laskulla, josta Noste ottaa toimistomaksua 19,90€/lasku sekä mikäli asiakas haluaa käynnistä paperilaskun postitse, tulee lisäksi 5€ laskutuslisä. Kela-asiakkaille tulee lisäksi kuntoutuskorvauksen käsittelymaksu 10€/lasku. Noste laskuttaa kaikki kuukauden käynnit kerralla. Katsothan Nosteen omat peruutus- ja laskutuskäytänteet tarkemmin Terapiatalo Nosteen -sivuilta ennen ajanvarausta.
 • Koulutuspsykoterapiassa on aina ensin tutustumiskäynti, jossa yhdessä mietimme, aloitammeko terapiasuhteen, yhdessä työskentelyn.


VELLO

 • Vellon kautta voit varata tutustumiskäynnin mahdollista Kela-psykoterapiaa varten jo nyt, mikäli pystyt alkuun käymään vastaanotolla omakustanteisesti ja säännöllisesti, kunnes Kela-psykoterapian aloittaminen on mahdollista. (Valmistun psykoterapeutiksi 5/2024, Kela-psykoterapia on mahdollista aloittaa kun Valviran päätös oikeudesta käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä on saapunut.)
 • Vapaat tutustumiskäyntiajat Jyväskylään ja etäyhteydellä (60min tai 45min) löydät: https://vello.fi/pietimaa/
 • Vellon kautta voit varata ajan myös 60min kertakonsultaatioon, jossa tapaamisia on vain yksi ja tarvittaessa lisäksi 1-2 kontrollikäyntiä tai koulutuslyhytpsykoterapiaan, jossa käyntejä on noin 5-20 ja käyntimäärä sovitaan asiakkaan kanssa heti aluksi, jolloin kokonaiskustannukset ovat ennakoitavissa ja molemmilla tiedossa se, missä aikataulujen asettamissa rajoissa pysytään muutostoiveiden suhteen.
 • Vellossa on tarjolla aikoja etäyhteydellä, mutta jatkokäynnit voidaan sopia myös Jyväskylän Vapaudenkadun toimitilaan

 • Vellossa maksat käynnin kätevästi suoraan verkossa ennakkomaksuna pankki- tai luottokortilla turvallisella maksuyhteydellä maksupalvelutarjoaja Stripen kautta, maksuissa käytössä 3D Secure -suojaus. Vaihtoehtoisesti, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta maksaa korttimaksulla ennakkoon verkossa, voit maksaa käynnin tapaamiseen tullessasi MobilePayn kautta antamallani maksupaikan lyhytnumerolla. Laita tuolloin viestiä, minkä ajan haluat varata, niin varaan sen puolestasi sinulle.
 • Vellon kautta varattu käynti on hinnaston mukainen, käyntihinta sisältää kaiken eli hintojen päälle ei tule lisäkustannuksia, mutta maksun viivästymisestä tulee normaalit maksu- ja peruutuskäytäntöjen mukaiset lisäkulut.

 • Jatkossa, mikäli päädymme psykoterapeutiksi valmistuttuani aloittamaan Kela-psykoterapiakäynnit, pääset Vellosta kätevästi näkemään kaikki tarjolla olevat ajat Kela-psykoterapiaan ja valitsemaan vapaista käyntiajoista itsellesi sopivimman ajan. Käynnistä maksat tuolloin suoraan vain Kela-psykoterapian omavastuuosuuden hinnan kätevästi joko korttimaksulla Vellon kautta tai MobilePaylla tapaamisen yhteydessä. Muiden palvelujen osalta jatkokäynnit sovitaan suoraan käynnin yhteydessä.

 • Tutustumiskäynnin aikana kuulostelemme molemmat, lähdemmekö työskentelemään yhdessä valmistuessani psykoterapeutiksi 5/2024 eli tutustumiskäynti ei sido sinua eikä myöskään minua vielä yhdessä työskentelyyn.
 • Vellossa mahdolliset peruutukset viimeistään 48h ennen vastaanottoa, alle 48h peruutuksista menee täysi käyntimaksu. 48h ennen tehdyistä peruutuksista ajan voi joko siirtää tai vaihtoehtoisesti ennakkomaksu voidaan palauttaa siitä pankin siirtokulut vähennettyinä. Äkillisissä sairastapauksissa peruutus lääkärin sairastodistusta vastaan kuluitta ja ennakkomaksetun ajan siirto sopivampaan ajankohtaan. Varatulle, peruuttamattomalle ajalle saapumatta jättämisestä menee aina täysi käyntimaksu. Jos kyse on ollut MobilePaylla maksettavasta käynnistä, tulee lasku käynnistä tuolloin sähköpostitse.


Maksu- ja peruutuskäytännöt

Minduun kautta varatuissa käynneissä maksu ensisijaisesti MobilePaylla tapaamiseen tullessa (alkaen 2024 asiakassuhteissa) tai tarvittaessa sopimuksella laskulla, jolloin saat laskun käynnistäsi suoraan sähköpostiisi. Terapiatalo Nosteen kautta varatut ajat laskuttaa Terapiatalo Noste. Vellon kautta varatut ajat maksetaan ennakkoon ajanvarauksen yhteydessä tai sovitusti MobilePaylla tapaamiseen tullessa..

Mahdollisissa peruutus- ja sairastapauksissa toimitaan sen mukaisesti mitä yllä palveluiden kuvauksissa on mainittu. Huomioithan, että lievissä, ei lääkärissä käyntiä vaativissa äkillisissä sairastumisissa vastaanottoaika vaihdetaan etävastaanottoajaksi (puhelu tai video, jos linkki ehtii tulla) tai vaihtoehtoisesti asiakas voi perua koko käynnin huomioiden, että käynnistä menee tuolloin täysi vastaanottomaksu mikäli peruutus tehdään Minduussa/Nosteella alle 24h varatusta ajasta ja Vellossa alle 48h varatusta ajasta.

Varatulle, peruuttamattomalle ajalle saapumatta jättämisestä menee aina täysi käyntimaksu, mistä tulee lasku sähköpostitse ja mikäli käyttämättä jätettyä käyntiä ei maksa viimeiståän maksumuistutuksella, siirtyy lasku perintätoimiston hoidettavaksi. 

Pakettina myytävät käynnit ovat hinnoiteltu sopimushintaiseksi ja näin ollen asiakas voi keskeyttää ne halutessaan vain omalla kustannuksella. Pakettina myydystä palvelusta ei ole mahdollista saada maksua takaisin, mikäli käynnit on jo aloitettu.

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lasku ajallaan, keskustelethan siitä kanssani, niin mietitään yhdessä ratkaisua. Jos laskun jättää kokonaan maksamatta tai maksaa toistuvasti laskunsa eräpäivän jälkeen, katson että ei ole psykoterapiaprosessia edistävää, eikä myöskään eettisesti oikein sinua kohtaan jatkaa terapiasuhdetta, jos se aiheuttaa taloudellista ahdinkoa sinulle vaikuttaen siten osaltaan hyvinvointiasi heikentävästi. Uutta vastaanottoaikaa ei ole mahdollista varata/pitää, jos on aiemmista käynneistä jo erääntyneitä laskuja.

Maksumuistutuksesta veloitus on 5€, viivästyskorko korkolain mukaan (11,5%), maksamattomat laskut siirtyvät perintään. Perintätoimiston perinnästä koituvat kulut tulevat asiakkaan maksettaviksi.

Huomioithan, että varaamalla vastaanottoajan hyväksyt edellä mainitut käytänteet.


Muut käytänteet

 • Otan asiakkaita koulutuspsykoterapiaan rajoitetusti.

 • Aikoja on varattavissa sekä paikan päälle että etätapaamiseen.

 • Etätapaamista ei ole mahdollista vaihtaa live-tapaamiseksi. 

 • Live-tapaamisen vaihto etätapaamiseksi on mahdollista, jos ilmoittaa siitä viimeistään tapaamista edeltävänä iltana tekstiviestitse.

 • Äkillisen esteen kohdalla live-tapaamisen vaihto etätapaamiseksi on mahdollista toteuttaa puheluna tai myös videoyhteydellä, jos ehdin saada tiedon ajoissa ja siten linkki etätapaamiseen ehtii tulla. Huomioithan kuitenkin, että tapaan luonnollisesti myös muita asiakkaita eli en välttämättä pääse välittömästi lukemaan ja vastaamaan viestiisi.


Koulutuspsykoterapia ja -lyhytpsykoterapia


Vapaudenkadun koulutuspsykoterapian hinnat psykoterapeuttikoulutukseni ajan (voimassa 5/2024 asti, jolloin hinnat nousevat psykoterapiakäyntien normaalihintojen mukaisiksi)
 
Koulutuspsykoterapia:

yksilötapaaminen 45min - 75€
yksilötapaaminen 60min - 90€
yksilötapaaminen 90min - 130€
pari/perhetapaaminen 90min - ota yhteyttä ja kysy hintaa

Tutustumiskerta edellä mainituin hinnoin.


Koulutuslyhytpsykoterapia (5-20 käyntikertaa):  
yksilötapaaminen 45min - 90€

yksilötapaaminen 60min - 105€
yksilötapaaminen 90min - 140€
pari/perhetapaaminen 90min - ota yhteyttä ja kysy hintaa

Tutustumiskerta edellä mainituin hinnoin.


Kertakonsultaatio (1 käyntikerta ja tarvittaessa 1-2 kontrollikäyntiä, ajanvarauksessa ”kertaterapia”)

Kertakonsultaatio 60min - 110€
Kertakonsultaatio 90min - 150€


Hypnoterapia

Kohtaaminen hypnoterapeuttisella työotteella 60min - 100€


Käyntihinnat sisältävät kaiken eli hintojen päälle ei tule lisäkustannuksia käynnistä. Psykoterapiaan liittyvistä lausunnoista menee kuitenkin psykoterapeutiksi valmistuttuani lisäksi normaalit lausuntomaksut.

Huom! Otan vastaan itsenäisenä ammatinharjoittajana myös Terapiatalo Nosteen kautta. Nosteen kautta aikaa varatessa katso hinnoittelu ja tiedot heidän omista toimistomaksuista ja laskutuskäytänteistään Nosteen-sivuilta ennen ajan varaamista.


Reteaming -valmennus sekä koulutus- ja luentopyynnöt - ota yhteyttä.


Näin helppoa on etävastaanoton käyttäminen:


 • Varaa käyntiaika joko Minduun ajanvarauskalenterista ja mainitse lisätiedoissa tulevasi etäyhteydellä vastaanotolle tai valitse etäyhteysaika Vellon tai Terapiatalo Nosteen ajanvarauksesta.
 • Saat vahvistuksen varaukselle ja tiedot etävastaanoton ajankohdasta suoraan sähköpostiisi.
 • Vastaanottopäivänä saat noin tuntia ennen varaamaasi aikaa linkin sähköpostiisi, jota klikkaamalla pääset suoraan vastaanotolle joko tietokoneen selaimella tai kännykällä, mitään erillisiä ohjelmia ei tarvitse asentaa, annat vain ohjelmalle luvan kameran ja mikrofonin käyttöön, jos ne eivät automaattisesti mene päälle.
 • Etävastaanotto toimii tavallisen vastaanoton tavoin eli kaikki keskustelut ovat täysin luottamuksellisia. Minduun videoyhteys, mitä käytän Minduun ja Vellon ajanvarauksissa on etäpsykoterapiakäyttöön hyväksytty etäyhteys, samoin Terapiatalo Nosteen käyttämä etäyhteys. Linkki on voimassa vain keskustelun ajan, keskustelu ei tallennu minnekään ja se mitä käynnin aikana puhutaan jää täysin sinun ja minun väliseksi.
 • Voit tulla vastaanotolle juuri sellaisena kuin olet mistä päin tahansa. Tervetuloa.

Potilas- ja asiakasrekisteri ja tietosuojaseloste

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU 2016/679), Henkilötietolaki (523/1999) 10 §

Rekisterinpitäjä: Tmi Maarit Pietiläinen (y-tunnus: 3188406-4)

Rekisterin osoite: Vapaudenkatu 43,40100 Jkl

Päivämäärä: 1.1.2024, viimeisin muokkaus 7.2.2024

Yhteyshenkilö ja yhteystiedot:Maarit Pietiläinen, puh: 040 17 525 17, sähköposti: maarit@pietimaa.fi

Rekisterin nimi: Tmi Maarit Pietiläinen, potilas- ja asiakasrekisteri

Rekisterin tarkoitus: psykoterapiaopiskelujen aikainen asiakastyönharjoittelusta tehdyt muistiinpanot oppimisen tueksi 5/2024 asti Itä-Suomen yliopiston psykoterapiaopintoihin liittyvän ohjeistuksen mukaisesti. 5/2024 alkaen, valmistuessani psykoterapeutiksi psykoterapiapalvelujen toteuttaminen, suunnittelu ja seuranta sekä asiakkaan hoidon ja hoitotoimenpiteiden arviointi ja toiminnasta lain määräämällä tavalla raportointi.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: lain määräämällä tavalla asiakastyöstä kirjaus.

Rekisterin tiedollinen sisältö ja tietolähteet: Potilaslain (785/1992) 12 pykälän mukaiset tiedot ja asiakirjat sisältäen henkilötiedot sekä vain hoidon kannalta oleellisen tiedon asiakkaan tilanteesta. Läheisten tai muiden terveydenhuollon yksiköiden tai viranomaisten kautta saadun tiedon. Potilastiedot ovat salassa pidettäviä (potilaslaki 13 pykälä)

Tietojen luovutukset:Tietoja luovutetaan vain potilaan/asiakkaan suostumuksella, poikkeuksena lain edellyttämät ilmoitusvelvollisuudet; lastensuojelulaki 417/2007 25§, laki terveydenhuollon valtakunnallisista henkilörekistereistä (556/1989) 3§; tartuntatautilaki 589/1986 23 a §. Tietoja voidaan luovuttaa EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, jos asiakkaan hoito välttämättä sitä edellyttää.

Asiakkaan oikeus tietoon: asiakasta informoidaan tietosuojallisesti suullisesti käynnin yhteydessä sekä tämän selosteena avulla.

Rekisterin suojaus: manuaalinen aineisto, opiskeluun liittyvät muistiinpanot säilytetään lukitussa kassakaapissa. 5/2024 alkaen, kun toiminta muuttuu opiskelusta varsinaiseksi psykoterapeutin antamaksi psykoterapiapalveluksi, tulee rekisteri olemaan jatkossa sähköisesti Kanta-kirjauksena.

Asiakaskirjojen tarkastusoikeus: asiakkaalla on oikeus tarkastaa tiedot, pyyntö tulee lähettää kirjallisena rekisterinpitäjälle. Tarkastamisen tulisi tapahtua ensisijaisesti asiakkaan henkilökohtaisella käynnillä. Kanta-kirjaukset ovat asiakkaan luettavissa oma-aloitteisesti OmaKannasta.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista: asiakkaalla on oikeus pyytää tiedon oikaisua, mikäli havaitsee siinä virheellistä tietoa.